ThuisOmhoogZoekMail
NIEUW


Verkiezing "Sigaar van het Jaar" 1995

10-jarig bestaan N.S.G. "Coupe-cigares"
25-jarig jubileum van C.J. Jansen, 60-jarig bestaan van Tabakspeciaalzaak Jansen

Nieuwe eigen sigaar en milieu hand in hand

Ieder jaar organiseren het Nederlands Sigarengezelschap "Coupe-cigares" en tabakspeciaalzaak Jansen in Wageningen één van de grootste en meest complete proeverijen in Nederland. Op deze avond zullen tevens de prijzen voor de vier Sigaren van het Jaar worden uitgereikt. Ieder jaar reikt een bekende Nederlandse sigarenroker of -rookster deze prijzen uit.

Dit jaar (1995) zullen de prijzen uitgereikt worden door dhr. Pierre Huyskens, voormalig journalist bij de Volkskrant, Elseviers Magazine, oud-hoofdredacteur Limburgs Dagblad en momenteel columnist in het Algemeen Dagblad.
Dit op nationaal niveau bekend staand gebeuren vindt in deze vorm voor de vijfde maal plaats en wordt ieder jaar door honderden sigarenrokers en geïnteresseerden bezocht.
Ook dit jaar geven bijna alle Nederlandse sigarenfabrikanten door middel van een presentatie, een bijzonder compleet beeld van de op de Nederlandse markt aangeboden sigaren.
De avond zal plaats vinden op 21 maart 1995 vanaf ca. 18.30 uur in de grote foyer van Junushoff. De prijsuitreiking zal ca. 21.00 uur plaatsvinden. De toegang is gratis. Wel wordt bezoekers verzocht hun naam en adres bij de ingang op te geven, dan krijgen zij volgend jaar de uitnodiging toegestuurd.
De uitreiking 1995 is een heel bijzondere: dit jaar (1995) viert het N.S.G. "Coupe-cigares" zijn 10-jarig bestaan, de heer C.J. Jansen zijn 25-jarig jubileum en tabakspeciaalzaak Jansen zijn 60-jarig bestaan.
Ter ere van deze gelegenheid zal door het N.S.G. en C.J. Jansen een nieuwe sigaar ten doop gehouden worden, waarvan de melange geheel door hen zelf is ontwikkeld. Deze met de hand opgedekte sigaar wordt volgens hun recept door de firma van der Donk voor hen gemaakt. Hij zal op de markt gebracht worden in cederhouten kistjes van 5 stuks.
Milieubewust denkend zijn wij op het idee gekomen om op het houten kistje statiegeld te heffen, dit om hergebruik te bevorderen. Dit is voorzover ons bekend een wereldprimeur.

Het eerste kistje zal op deze avond tussen 20.00 uur en 20.30 uur aan burgemeester De Jager worden aangeboden.
Aan alle bezoekers zal de nieuwe sigaar overhandigd worden. Wij hopen dan ook dat u dit voor de liefhebbers zo interessante gebeuren ruimschoots redactioneel wilt begeleiden.

Voor verder informatie kunt u contact opnemen met C.J. Jansen, Hoogstraat 107, Wageningen. Telefoon 0317-412709.

© NSG "Coupe-cigares", Wageningen, 1995.


Aansprakelijkheid en Copyright
ThuisOmhoogZoekMail


Laatste inhoudelijke aanpassingen: 4:15 PM on 28-01-96